Για το μαγείρεμα σάλτσα τυριού για την πέστροφα χρειαζόμαστε:
- Αλεύρι: 1 κ.γ. ένα κουτάλι.
- Βούτυρο: 100 γραμμάρια.
- Γάλα: 0,5 φλιτζάνι
- Τυρί: 200 γραμμάρια.
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Αφού λιώσει τελείως το βούτυρο, ενώ ανακατεύετε, προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι. Στη συνέχεια, ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα, ρίχνετε μέσα το γάλα. Αφού ζεσταθεί το γάλα, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί στο τηγάνι. Ανακατεύουμε τη σάλτσα μέχρι να λιώσει τελείως το τυρί. Πρόσθεσε ΑΛΑΤΙ και πιπερι για ΓΕΥΣΗ. Η σάλτσα είναι έτοιμη!
Αφήστε ένα σχόλιο